Logo Showdown

LEIDEN EN ROTTERDAM VERDELEN DE PRIJZEN OP DOOR DEN HAAG GEORGANISEERD SHOWDOWNTOERNOOI

Showdown.nl | 09-06-2024
Wijkcentrum Bouwlust aan de Eekhoornrade 215 in den Haag was zaterdag 1 juni 2024 weer het decor van het Showdown zuid-Hollandtoernooi. Sportvereniging Haag 88 had de eer de 24e editie te mogen organiseren.

Aan dit toernooi deden 16 deelnemers, zowel wedstrijdspelers als recreanten, mee die lid zijn van clubs uit Leiden, Rotterdam en Den Haag. Naast het organiserende Sportvereniging Haag 88 gaven GSV De Sleutels uit Leiden en Twenty-One Up uit Rotterdam acte de présence. Voor de wedstrijdspelers is dit een prachtige voorbereiding op het komend Nederlands Kampioenschap Showdown op 15 juni in Duivendrecht.

Aanvankelijk waren zij ingedeeld in poules met van iedere club minstens 1 speler. In de tweede ronde werden er poules op sterkte gemaakt voor plekken in de kruisfinales en finales.

Na spannende wedstrijden trokken Twenty-One Up Rotterdam in klasse A en GSV De Sleutels Leiden in klasse B aan het langste eind. Winnaar Stefan Heuker heeft al voor de derde keer het toernooi gewonnen en mag nu de wisselbeker houden. Jeroen Tulp eindigde als tweede en Kevin Fidecius (Rotterdam) eiste de derde plaats voor zich op.
In klasse B won Tessa de Heus, werd Pyto Davis tweede (beiden Twenty-One Up) en eindigde de Leidse Belg Bert van Lambregen op de derde plaats.

Rick Steendam was de beste speler van Haag 88 en eindigde uitstekend als vierde. Kon hij in de eerste poule nog winnen van Kevin Fidecius, in de wedstrijd om het brons moest hij in een mooie partij toch het onderspit delven.
Helma van der Boom, de kersverse winnaar van de Wouter Duinisveld Award, werd na een onderonsje met Inge Dix 7e. Edith van der Meulen, met haar 92 jaar Nederlands oudste showdownspeler, werd 13e en onze jongste aanwinst, Olalekan Oluyomi, eindigde op de 14e plaats.

Wil jij weten of showdown iets voor jou is?